rpm

 • Algemene informatie

  SPINNING

  Een typische les

  Je spinning instructeur leidt jou en het peloton over het parcours, met behulp van inspirerende muziek die past bij de choreografie, diverse fietsposities en verschillende snelheden.

  1. Om de benen op te warmen, ligt aan het begin van de les het tempo laag en is de weerstand licht.
  2. Snelheid en intensiteit nemen toe om naar je persoonlijke top snelheid toe te werken. Je klimspieren worden opgewarmd, vervolgens kom je een aantal beklimmingen tegen om je kracht  te testen. En de tijdritten zullen je uithoudingsvermogen op de proef stellen. Je krijgt wat tijd om te herstellen, net voldoende om weer energie te hebben voor de volgende uitdaging.
  3. Aan het einde van de spinning les beëindigen we de tocht en rijden we samen huiswaarts. Hierbij draait het om herstel en het stretchen van de spieren.

  In het kort

  Spinning is de indoor cycling workout waarbij je rijdt op het ritme van krachtige muziek. Ga het parcours op met je inspirerende instructeur, die het peloton leidt door heuvels, vlakke landschappen, bergtoppen, tijdritten en interval training. Ontdek de atleet in jezelf! Breng je endorfine peil zo hoog als je kunt en zweet en verbrand zoveel mogelijk.

 • Video

 • Muziek

  rpm muziek lijst

 • Testimonial

  Een slechte situatie
  Ik ben ervan overtuigd dat RPM mijn leven heeft gered, want het had niet veel gescheeld of ik kon mijn verhaal hier vandaag niet vertellen. Drie jaar geleden was het erg slecht gesteld met mijn gezondheid. Ik kreeg maar liefst zes hartaanvallen op rij, wat uiteindelijk resulteerde in een hartoperatie. Vier jaar geleden kreeg ik een zeer ernstige hartaanval met als gevolg een open hartoperatie en een drievoudige bypass.

  Doorbraak
  Na de open hartoperatie was het tijd voor verandering. Ik ging naar een fitnessclub bij mij in de buurt en liep direct door naar de spinning zaal. De muziek beviel me meteen! De volgende dag heb ik deelgenomen aan een spinning les, maar helaas moest ik al na 10 minuten stoppen. Ik voelde me niet goed en moest overgeven. En toch vond ik de les geweldig! Daarna volgde ik twee keer per week een spinning les en viel in die tijd zo’n 20 kilo af. Mijn cardioloog was onder de indruk. Hij stelde dat als hij erachter kon komen waarom spinning zo goed voor mij werkte, hij wel met pensioen kon!

  Basisopleiding
  Toen ik een jaar lid was van het fitnesscentrum, werd aan geïnteresseerde leden de mogelijkheid geboden om spinning instructeur te worden. Dit leek me wel wat, want ik voelde me fit en was in het afgelopen jaar bijna 50 kilo afgevallen. Na het bekijken van de DVD van spinning 33 was ik er zeker van dat ik instructeur wilde worden. Dan McDonough was zo inspirerend! Dit trok me over de streep en van deze beslissing heb ik nooit spijt gehad!

  Levensredder
  Vandaag de dag geniet ik met volle teugen van het leven, waarvan spinning nog steeds een groot actief deel uit maakt. Ik ben ervan overtuigd dat spinning mijn leven heeft gered en ervoor zorgt dat in het ziekenhuis mijn naam niet meer op de lijst voor een harttransplantatie voorkomt. Ik ben 60 kilo afgevallen, ben de afgelopen 2 jaar ook niet meer aangekomen en mijn medicijngebruik is met 80% afgenomen.

  Kwaliteit van leven
  Spinning heeft dit teweeg gebracht en het werkt voor alle mensen die hun levensstijl willen verbeteren. Ik ben sterker, slanker en heb veel meer zelfvertrouwen. Niet alleen is mijn conditie verbeterd, in mijn werk ben zelfverzekerder en kan ik elke uitdaging aan. Nogmaals, ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik ben voor het nieuwe leven wat spinning mij heeft gegeven. Mijn 13-jarige dochter is erg blij dat ze zich nu geen zorgen meer hoeft te maken dat ze op school een telefoontje krijgt dat ik weer ben opgenomen op de intensive care vanwege mijn hart. Dat zal niet meer gebeuren!”