bodycombat

 • Algemene informatie

  Bodycombat

  Een typische les

  Je BODYCOMBAT instructeur leidt je door een reeks van material arts bewegingen en diverse muziektracks.

  1. Je begint met het leren van alle bewegingen die zullen worden gebruikt in de les, zodat je lichaam én geest zijn opgewarmd voor het gevecht dat komen gaat.
  2. Visualiseer je tegenstander in een reeks van combinaties. De nadruk ligt op snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Je hebt tijd om te herstellen en je voor te bereiden op elke nieuwe fase. De les eindigt met een “final fight for your life” en je zult al gauw merken dat je je fitnessdoelen behaalt.
  3. Tot slot gaan we enkele grondoefeningen doen, die zorgen voor meer kracht. Dan is het ‘pay-back time’ – stretch de spieren die hard gewerkt hebben tijdens het gevecht.

  In het kort

  BODYCOMBAT is de krachtige cardio-workout waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals Karate, Boksen, Taekwondo, Tai Chi en Muay Thai. Ondersteund door goede muziek en een enthousiaste en kundige instructeur, punch, kick en kata je je een weg door de les en verbrand je veel calorieën. Net als bij alle andere Les Mills programma’s wisselt BODYCOMBAT elke drie maanden van choreografie en muziek.

 • Video

 • Muziek

  bodycombat muziek lijst

 • Testimonial

  Een nieuw begin
  Ik maakte kennis met BODYCOMBAT toen ik bokslessen gaf in een club waar ze BODYPUMP aanboden. Mijn begeleider is een enorme fan van Les Mills en overtuigde de eigenaar ervan om ook BODYCOMBAT in het programma op te nemen. Het kostte wel wat tijd om uiteindelijk BODYCOMBAT instructeur te worden, maar het heeft mijn leven op een positieve manier verbeterd!

  Het doorgeven van de traditie
  Ik was acht maanden zwanger toen mijn man in Irak omkwam en mijn dochter Katie net vijf was geworden. Maar ik haal veel energie uit BODYCOMBAT. Mijn dochter vindt het leuk om toe te kijken als ik aan het oefenen ben voor een nieuwe release. Ze doet zelf ook graag mee en dat vind ik echt super!

  Positief effect
  Sporten doet je goed! Wij zijn mentale, fysieke, emotionele en spirituele wezens en dit is allemaal verbonden met elkaar. Wanneer we fysiek goed voor onszelf zorgen, gaan we ons ook beter voelen. Als je emotioneel gekwetst bent en je je down voelt dan zorgt lichaamsbeweging ervoor dat er endorfine vrijkomt, zodat je weer de energie en de moed krijgt om te dealen met je problemen. Naast de endorfine en het sociale aspect van (groeps)fitness, zorg je goed voor je lichaam – waardoor je lichaam fitter en sterker wordt. Ik ben ervan overtuigd dat een betere zorg voor je lichaam ook een betere zorg voor je omgeving, je land en de planeet met zich meebrengt.

  Anger Management
  Ik ben een grote fan van BODYCOMBAT en BODYPUMP. BODYCOMBAT heeft me in de greep en zorgt ervoor dat ik me opgeladen voel. Ik merk dat het heel erg krachtig is. Spendeer een paar uur in de week aan het verslaan van de demonen en je wordt beloond met een positieve energieboost, waardoor je alles weer aankunt.

  Een leven om trots op te zijn
  Mijn man Heath deed aan kickboxing, was athletisch en wilde dat ook voor mij. Het zou hem blij maken als ik niet alleen in vorm was, maar het was voor hem ook een geruststellende gedachte dat ik ook iets leerde dat me kon helpen als hij niet in de buurt was. We houden allebei van martial arts. Ik denk dat hij erg trots en verbaasd zou zijn als hij een BODYCOMBAT les bij mij zou volgen, maar helaas kan dat niet, omdat hij dan zelf lesgeeft.

  In de toekomst
  Ik denk dat het niet uitmaakt hoe stressvol het leven wordt. Iedereen krijgt in het leven te maken met obstakels en spanningen en dan moeten we niet vergeten om goed voor onszelf te zorgen. Fit en actief zijn is een groot geschenk, het is de quality time die je verdient. Je haalt zoveel uit het volgen van een les. Je geeft jezelf de tools om alle tegenslagen in het leven aan te kunnen – het maakt niet uit hoe moeilijk. Vijf jaar lang voelde ik me erg down door het verlies van mijn man en nu ben ik eindelijk weer gelukkig, gemotiveerd en positief. Ja, ik mis hem verschrikkelijk en we hielden heel erg veel van elkaar, hij was mijn beste vriend, maar ik focus me nu op alle andere positieve dingen in mijn leven. Door les te geven, me fit te voelen en goed voor mezelf te zorgen, zit ik lekker in mijn vel. Ik weet zeker dat ik zonder BODYCOMBAT nu niet zover zou zijn!”